saç örgü şapka modeli

2007-05-01 10:46:00

   bu kadar şapkayı ne zaman ördün demeyin. geçen sene bende bir tutku haline gelmişti şapkalar.

her gördügümden ördüm.örnegini çıkartamadıklarım ise rüya kabuslarım bile olmuştu.illa örnegi çıkarmalıyım anlıycanız.

      bu şapka şişle örülüyor.saç örgü kısmının ilmek sayısı atılıyor sadece baslarken.3- ilmek haroşa-8 ilmek saç örgüsüne(istediğiniz sayıda,istediğiniz saç örgü şeklini uygulayabilirsiniz)5 ilmekte üst kısma(3 ilemek haroşa-1 ilmek düz 1 ilmekte artırmak için) yani toplam 16 ilmekle başlıyorsunuz.

        3-haroşa /8 ilmek düz / 3 haroşa /1 düz /şişe dola(artırıyoruz) /1 düz

bu şekilde devam edicez.artırmalar daima haroşadan sonraki düz ilmegin hemen ardından olmalı

arka kısımda artırma yok ilmeklere göre örün

saç örgüsünü ben   20 sıra arayla burdum sayı sırasını ayarlaması kolay olsun diye.

üst kısımda üçgenler oluşucak.istediginiz ölçüde büyütebilirsiniz. esas olan   2. üçgene geçmek

_ 2 üçgene geçtiginizde alt kısım başlangıç ayarındaki sıralaması aynen devam ediyor,üçgen kısımdaki ilmekler şişte bırakılıp örülmüyor.tekrar altan artırdıkça şişten bir ilmek kesiliyor.burda dikkat edceginiz sey ise sürekli kesmek için bir ilmegi düz olarak üçgen boyunca düz çıkabilmektir.

    neyse örgü bilenler beni anlamıştır sanırım

    en son alın kısmına ilmek alınıp lastik örün şapkanız hazır

1511
0
0